Kissé meglepett egy hirtelen jött felkérés 2022-ben, hogy egy sorozat forgatásán fotózzak. Utolsó pillanatos beugrás volt és elképzelésem sem volt róla, hogy mit kéne pontosan csinálni, de szeretem a kihívásokat és új helyzetekben kipróbálni magamat, így másnap kora reggel nosztalgikus útra indultam a rég nem látott Pozsony felé.

Még soha életemben nem voltam semmilyen forgatáson, így próbáltam értelmezni, hogy kinek mi lehet a feladata és már akkor megfogalmazódott bennem, hogy irtó kíváncsi vagyok arra, hogy mit fog összehozni ez a csapat. Őszintén nagyon ígéretesnek tűnt, de fogalmam sem volt, hogy mit és hogyan akar bemutatni, láttatni ez a sorozat. Milyen lesz a hangulat, a végső képi világ.

Ennek fényében csak mentem a flow-val és bíztam benne, hogy ez minden, amit tőlem várnak. Elég sok munkám volt így a nyár közepén és Pozsony abszolút nem volt a szívem csücske. Ide jártam egyetemre, de egy porcikám sem kívánkozott azóta vissza.


Ez a pár nap viszont bemutatta Pozsony legszebb szegleteit és valahogy egészen otthonossá vált számomra a hely.

Már nem annak a szürke betondzsungelnek láttam, hanem egy nagyon is változatos városnak, tele lehetőségekkel, gyönyörű belvárossal és parkokkal. Ez a sorozat már akkor kibékített minket a várossal, amikor még meg sem jelent.

Amint így utólag kiderült, az alkotók egyik nem titkolt célja pont ez volt. Megszerettetni velünk a várost, bemutatni az előítéleteinket, a gondolatiankat a mindennapokban és együtt fedezni fel azt az arcát, amit talán eddig nem láttunk.

Legyen az akár a városhoz, az emberekhez, az intézményekhez vagy a társadalomhoz fűződő belső gondolataink egyike.

Ez a sorozat olyan közel áll hozzánk, amennyire csak lehet. Felismerhetjük magunkat vagy a környezetünket benne.


Sok mindent érintettek az eddig megjelent részek is, persze mindenben kicsit a felszínen, de csak rajtunk áll, hogy mennyire szeretnénk mélyre menni egy-egy témában. Arra mindenképpen ösztönözhet többünket, hogy beszéljünk ezekről a minket érintő témákról.


A humora egyébként elragadó, a Felvidéki Betyárok csapata elképesztően szimpatikus, szívesen fotóztam volna azokon a forgatási napokon is. Ki tudja, talán a jövőben jönnek majd még ilyen lehetőségek.

Kíváncsian várom a következő részeket és hogy mit hoz még ez a sorozat napvilágra. Remélem egyszer a Netflixen is viszont láthatjuk majd. Addig pedig péntekenként 20:35 az STV2-n várhatjuk a folytatást.

Örülök, hogy a munkámnak köszönhetően ilyen teljesen más világokba is beleláthatok, mint a film vagy a színház. Amennyire más világ, mégis szorosan összefonódik az alkotás, a kifejezni vágyás és valami maradandó alkotásában.